Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2010 11:42 - "НЯМА ПО-ПРЕВЪЗХОДНА МИСТЕРИЯ..."
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 18444 Коментари: 31 Гласове:
1



За най-старото автентично евангелие Евангелието на Пистис София стана вече въпрос в преден постинг. То съдържа Универсалното учение, валидно за всички времена, в което за пореден път на хората се подава знание, как да осъществят своето освобождение от материалния свят. Това знание съпровожда нашия човешки род още от неговото „грехопадение”, каквото и да значи това: космически експеримент с неочакван обрат, бунт на част от божествения народ, доброволно или принудително преселение. По важен е резултата - физическия аспект на грехопадението е постепенно снижаване на вибрационната честота на човешката система и нейния преход от четвърто в трето измерение.  Така сме се сдобили с материалните си тела и с целия този живописен разнообразен материален свят, който Бог с цялата си Любов и безгранична щедрост е създал за нас.

Затова в гностичната доктрина става въпрос за два природни порядъка: 1.Света на материалната природа, това е нашия диалектичен свят, в който всичко е двойнствено и в противоборство: живот и смърт, топло и студено, красиво и грозно, светло и тъмно, добро и зло... За отбелязване е, че задгробния свят, където се преселват елементи от душите ни, е част от същия природен порядък - нарича се още огледален свят. 2. Света на статиката, Божествения свят, жизнената област на Христос и Универсалното братство. Това е света, към който някога сме принадлежали и към който един ден отново трябва да се присъединим. Легендата за блудния син, завръщането в Родината при Отец е крайната цел на хилядолетното ни митарство.  

Всички учения съдържат указания за това, как може да се осъществи едно такова завръщане. Орфей, Питагор, Кришна, Рама, Платон, Мойсей... Христос, всички те и още стотици Учители не са се превъплъщавали на Земята просто за да се разходят за разнообразие в безсмъртното си съществуване, а с цел да ни подканят, припомняйки ни забравеното от нас познание, как да извършим това завръщане.  А то, в най-общи линии е, по обратния начин да повишим отново своите вибрации за да извършим успешно прехода от едната (5) космическа област – в другата(6), от едното физическо измерение (3) – в другото (4). Знанието се базира на духовно-спиритуално осъвършенстване, съпроводено с физическо промени чрез ендура, довеждаща до нужната трансмутация и трансфигурация на човешката система.

В Евангелието на Пистис София това знание е предадено чрез Христос след Неговото възкръсване  под формата на беседи с ученицита Му. „След като Исус възкръсна от мъртвите, Той прекара 11 години в разговор с  учениците си и ги наставляваше само до областите на Първата заповед и на Първата мистерия зад завесата...” Божията Мъдрост от всички времена е концентрирана в него и предадена чрез един език който не позволява тя да достигне до неготовите за нея или пък да се злоупотреби с нейната дълбочина и да се фалшифицира същината й.

Който иска да открие за себе си гностичната истина, трябва да започне най-напред с изследване на собственото си ниво на съществуване. Според Евангелието нашето диалектично жизнено поле се проявява в 12 аспекта (12 състояния), съответстващи на дванайсеторния зодиак. Всеки един от тези 12 аспекта притежава един по един огледален образ, една проекция, чиято проява е в отвъдния огледален свят. И понеже огледалния свят е неотделима част от нашия осезаем свят, то може да се каже, че в нашето жизнено поле съществуват общо 24 природни аспекта. Дванайсет принадлежат към материалната сфера и дванайсет към огледалната сфера. Колелото на нашия живот се върти вътре в тях.

Това са 24 мистерии, които могат да бъдат разбрани от човека, 24 мистерии на диалектиката и на заблудата. Но в евангелието на Пистис София се казва, че Исус не се е завърнал при учениците си да говори за тези 24 мистерии, защото Той самият не е произлязъл от тях.Той желае да разкаже на тях, а чрез тях и на всички хора, готови да разберат тази истина, за първата мистерия отвъд завесата.

Когато природният човек тръгне по Пътя и обходи всичките 24 мистерии, усвои уроците и натрупа нужните опитности, той достига до една граница, до края на своята вселена, на своя електромагнитен универсум. Тогава той – според думите на Пистис София – стои пред една заповед, в която дори и най-великия магьосник не е в състояние да проникне: “дотук и не по-нататък”. Това е първата истинска мистерия, която е неразрешима в неговото диалектично състояние. Светът на Универсалните души остава затворен за него. Следователно това е точката, в която свършва диалектичното природно поле и започва едно друго жизнено поле, което лежи абсолютно извън огледалната сфера. За тези области на първата истинска мистерия, която е 24-та отвътре навън ще се опитам да разкажа в следващите си постинги максимално простичко и достъпно, така както аз съм ги разбрала благодарение на великолепните коментари на Ян ван Райкенборг в книгата му „Гностичните мистерии на Пистис София”.

Защото повечето хора в своето невежество приемат отвъдния огледален свят за божествен. Те нямат никаква вина за това, тъй като ортодоксалната църква ги държи в неведение. Тя отдавна е забравила своето първоначално предназначение – да посредничи на хората пред Бог Отец (не че има нужда от това, но това е в нейният бизнес!), а се е превърнала в сводник за енергийно обезпечаване на агрегорите, населяващи огледалната сфера.

За разлика от езотеричното познание, предадено чрез Евангелието на Йоан, тук Пътя към Божествения свят е описан с най-големи подробности, като се обръща внимание на последствията от погрешни отклонения и последствията от тях. Ако въобще препоръчвам това Евангелие на търсещите спасение, то е защото опасностите в него не са премълчани. А те идват (познайте от къде?), от огледалната сфера, разбира се,  и от всички ония междинни пространства, населявани от силите на мрака, чиито интереси  не съвпадат с интересите на хората, тръгнали по пътя на Освобождението. Лишени самите те от божествена енергия, тези сили се хранят и използват нашата енергия и оцеляването им зависи от присъствието ни тук на Земята, а не в по-високите измерения, докъдето те самите нямат достъп. В стремежа си да ни задържат в своя обсег, те са дори готови да ни подхвърлят огризки от  богатства, власт, слава, удоволствия – на всеки според слабостите му, и така ни въртят в колелото на живота и смъртта, източвайки нужните им ресурси.

Можем ли да се откъснем от тяхното влияние. Самото осъзнаване на смисъла на този текст е вече заявка за събуждане. Оттласкването от една реалност, създадена да обслужва с правилата си една група, възприела себе си за елит, е първата кръчка. Най-важното е да не се боим. Вярата и надеждата са крилете на живота, страхът е атрибут на смъртта.  Страхът се настанява там, където липсва вяра и надежда или където те са пресъхнали. Страхът ражда подозрителност, от нея - злоба, а от злобата - агресия.

Събуди се, човечество!

Приятелю, почисти съзнанието си от страха, гнева и завистта, така както градинарят почиства от плевели своята градина. Отвори сърцето си за Христовите радиации на Светлината и ще останеш очарован от прекрасния  цвят на Розата в сърцето ти, която ще те отведе на Пътя към безсмъртието.

 



Тагове:   мистерия,


Гласувай:
1



1. universalnite000 - Много добро инфо. Ще допълня само с ...
16.08.2010 12:17
Много добро инфо. Ще допълня само с нещо, което осъзнах : освен 12 аспекта, които вече са проявени с техните проекции, има и още 2 такива, които все още са в латентно състояние и предстои да се проявят в хода на еволюцията ...
цитирай
2. samorasla - Възможно е,
16.08.2010 12:47
моля, да споделиш. Коментарите на Райкенборг са написани през 60-те г.на миналия век. За 50 г.човечеството главоломно напредна - неслучайно!.. Ускорения ход на земния статус днес е 1:20. Може да се представиш колко нови възможности му се предоставят. Но има база, която не може да се пренебрегне, въпреки че зависи от приоритетите, които си поставя човек - и най-важното,
енергийно или телесно да извърши прехода.
цитирай
3. universalnite000 - Понеже всичко в проявеното е сим...
16.08.2010 16:44
Понеже всичко в проявеното е симетрично, а както знаем, има 7 основни чакри, 7 нива на осъзнаване ... все числото 7 . А до този момент са 6 , с проекциите - 12.
цитирай
4. samorasla - Според теб
16.08.2010 17:32
universalnite000 написа:
Понеже всичко в проявеното е симетрично, а както знаем, има 7 основни чакри, 7 нива на осъзнаване ... все числото 7 . А до този момент са 6 , с проекциите - 12.

значи ли че зодиакалните съзвездия са 14?
цитирай
5. universalnite000 - Понеже всичко в проявеното е сим...
17.08.2010 21:04
samorasla написа:
universalnite000 написа:
Понеже всичко в проявеното е симетрично, а както знаем, има 7 основни чакри, 7 нива на осъзнаване ... все числото 7 . А до този момент са 6 , с проекциите - 12.

значи ли че зодиакалните съзвездия са 14?

Да, това се знае , но не се оповестява масово . Змиеносец и Паяк са другите две ...
цитирай
6. samorasla - Ако можеш да дадеш повече информация...
17.08.2010 22:39
universalnite000 написа:
samorasla написа:
universalnite000 написа:
Понеже всичко в проявеното е симетрично, а както знаем, има 7 основни чакри, 7 нива на осъзнаване ... все числото 7 . А до този момент са 6 , с проекциите - 12.

значи ли че зодиакалните съзвездия са 14?

Да, това се знае , но не се оповестява масово . Змиеносец и Паяк са другите две ...

В интерес на истината астрологията не е силната ми страна и ще ти бъда благодарна
цитирай
7. universalnite000 - :) Разбира се, заповядай един линк с ...
18.08.2010 07:07
:) Разбира се , заповядай един линк с инфо по въпроса :
http://nellnokia.cosmopolitan.bg/blogpost_6941_0.html
цитирай
8. анонимен - mnogo slojno moje li
04.09.2010 20:16
malko po jasno da obiasnite i za takiva nachinaeshti kato mene
цитирай
9. samorasla - Здрасти 8
07.09.2010 13:30
анонимен написа:
malko po jasno da obiasnite i za takiva nachinaeshti kato mene

Не зная какво не сте разбрали. За някого това са азбучни истини, за друг - трудно смилаема информация. За универсалното учение, едно със сигурност се знае - то съдържа 7 нива на знание и всеки в зависимост от това, къде се намира на Пътя, разбира до различна дълбочина. Чете се с пробудено сърце и се разбира с будно съзнание. Ако споделиш, какво не си разбрал, ще се опитам да обясня доколкото мога. Поздрав, отбивай се!
цитирай
10. анонимен - Скачать чертежи бесплатно (Компас, AutoCAD). Изготовление чертежей | AllDrawings.ru
21.02.2012 11:49
<img>http://s018.radikal.ru/i500/1202/51/fd19e16a4e27.jpg</img>

На сайте вы сможете скачать бесплатно чертежи в формате Компас и AutoCAD. Почти все из них можно скачать без регистрации. Некоторые из них встречаются на других сайтах, большинство же оригинальны и больше вы их нигде не найдете. База постоянно пополняется и почти каждый день появляются новые проекты. Вы также можете добавить свой чертеж на сайт или заказать выполнение чертежа. Сделана удобная навигация по базе с предпросмотром, поэтому вы всегда сможете легко найти интересующий вас проект или техническое решение. Чертежи сохранены в программах Компас 10 и Автокад 2007, поэтому рекомендуется использовать для просмотра эти, либо более поздние версии. Существует также деление на рабочие и учебные проекты.

<a href=http://alldrawings.ru/index.php/yroki-cherchenia/item/указание-на-чертежах-обозначений-покрытий-термической-м-других-видов-обработки>обозначение термической обработки на чертеже</a>

<a href=http://alldrawings.ru/index.php/yroki-cherchenia/item/стандарты-сэв-и-межотраслевые-системы-стандартов>ujcn 2/601 68</a>

<a href=http://alldrawings.ru/index.php/spisok-kategorij/category/автокад>автока чертежи</a>

<a href=http://alldrawings.ru/index.php/stati/5-kak-slozhit-chertezh>как сложить а2 до а4</a>
цитирай
11. анонимен - buy kamagra cheap 6867
20.10.2012 04:44
<a href=http://orderkamagranow.com/#nmezt>kamagra jelly 100mg</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#zbupi >buy kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#axwvx buy kamagra online
цитирай
12. анонимен - payday loans online 300 19866
20.10.2012 19:22
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#14264>payday loan</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#9402>payday loan</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#1294 payday loan
цитирай
13. анонимен - buy viagra online 874 2899
20.10.2012 20:59
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#8538>generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#16643>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#14165 generic viagra
цитирай
14. анонимен - levitra online without prescription 14091
21.10.2012 00:05
<a href=http://orderlevitrahere.com/#nlmlm>levitra 40 mg</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#qvcgi >levitra without prescription</a> , http://orderlevitrahere.com/#yuktd levitra 20 mg
цитирай
15. анонимен - generic levitra
21.10.2012 00:51
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#2497 - levitra online, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#9175>cheap levitra online</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#5315 online
цитирай
16. анонимен - cheap generic viagra 19049
21.10.2012 21:06
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#eyvtn>viagra online without prescription</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#fvsge >buy cheap viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#mowwb viagra 120 mg
цитирай
17. анонимен - cialis online without prescription 15854
21.10.2012 21:33
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#uemoy>order cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#aqhfn >buy cheap cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#cihll generic cialis
цитирай
18. анонимен - cialis online 923 5819
22.10.2012 15:21
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#17179>cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#14725>buy generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#19731 generic cialis
цитирай
19. анонимен - payday loans 415 8441
22.10.2012 17:01
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#8056>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#14165>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#16685 payday loans
цитирай
20. анонимен - buy generic levitra
23.10.2012 15:26
If you want to buy levitra use keywords <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#2263>order levitra</a>, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#3564>cheap levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#1905 online
цитирай
21. анонимен - buy cialis online 19390
24.10.2012 04:37
<a href=http://cialisstorehere.com/#ywuqf>cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#ylkwk >generic cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#vsmqg cheap cialis
цитирай
22. анонимен - buy viagra 1695
24.10.2012 20:34
<a href=http://viagrastorehere.com/#iyvuk>viagra online</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#efbfq >buy viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#amzjm viagra online
цитирай
23. анонимен - cheap kamagra 8110
25.10.2012 14:09
<a href=http://kamagrastorehere.com/#llqtb>buy kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#wvnzj >generic kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#yzabe generic kamagra
цитирай
24. анонимен - levitra online 2158
25.10.2012 14:17
<a href=http://levitrastorehere.com/#oejoj>levitra online</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#etmry >levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#novbt buy levitra online
цитирай
25. анонимен - payday loans 950 4146
27.10.2012 17:49
<a href=http://paydayloansonlinenofaxusa.com/#10160>payday loans online</a> - <a href=http://paydayloansonlinenofaxusa.com/#15927>payday loans</a> , http://paydayloansonlinenofaxusa.com/#214 payday loans online
цитирай
26. анонимен - payday loan 14189
27.10.2012 18:25
<a href=http://instantloanhere.com/#ukllz>payday loan</a> - <a href=http://instantloanhere.com/#dygsz >payday loan</a> , http://instantloanhere.com/#tcfnk payday loan
цитирай
27. анонимен - buy generic cialis 3422
30.10.2012 21:30
<a href=http://cheapgenericcialisnow.com/#ytuqb>buy cialis</a> - <a href=http://cheapgenericcialisnow.com/#ajcxz >buy cialis</a> , http://cheapgenericcialisnow.com/#viomp buy generic cialis
цитирай
28. анонимен - buy zithromax online 877 2837
01.11.2012 01:04
<a href=http://buyzithromaxonline24h.com/#7193>buy zithromax uk</a> - <a href=http://buyzithromaxonline24h.com/#9244>buy zithromax online</a> , http://buyzithromaxonline24h.com/#17262 zithromax 250 mg
цитирай
29. анонимен - cheap propecia 21089
02.11.2012 23:37
<a href=http://ordercheapgenericpropeciahere.com/#uprzd>propecia online</a> - <a href=http://ordercheapgenericpropeciahere.com/#bdovs >cheap propecia</a> , http://ordercheapgenericpropeciahere.com/#bwwzz generic propecia
цитирай
30. анонимен - generic viagra 851 19033
04.11.2012 11:12
<a href=http://buyviagraonlinexpress.com/#21395>buy generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinexpress.com/#14018>buy viagra online</a> , http://buyviagraonlinexpress.com/#6612 generic viagra
цитирай
31. анонимен - order propecia 2823
06.11.2012 00:13
<a href=http://ordergenericpropeciahere.com/#iuwea>buy propecia</a> - <a href=http://ordergenericpropeciahere.com/#hvxgy >generic propecia</a> , http://ordergenericpropeciahere.com/#tfvml buy propecia online
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2515903
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031